Uporabni članki in novosti

[NOVO] Merilec debeline barve na lesu, plastiki, betonu in drugih materialih

NOVOST V SLOVENIJI: Inovativna rešitev za povečanje kakovosti vaših izdelkov. Preverite kako deluje in kaj vse lahko z njim merite.

 • Inovativna metoda merjenja preko ultrazvočnih valov
 • Meritve do 3 plasti premazov
 • Podrobna statistična obdelava vseh podatkov
 • 3 različice glede na debelino premazov: 
  • 13 do 1000 μm
  • 50 do 3800 μm
  • 50 do 7600 μm
 • Natančnost: ± (2 μm + 3% meritve)
 • Certifikat ISO 2808
 • Priložene kalibrirne ploščice
 • Možnost povezljivosti preko USB, Bluetooth (Android, IOS)
 • Računalniška obdelava podatkov

[UPORABNO] Kvaliteten in zanesljiv servis

Ponujamo vam servis črpalk in pištol za lakiranje vseh znanih proizvajalcev. Preverite možnosti sodelovanja s področja servisa, ki ga izvajajo naši usposobljeni serviserji.

[NOVICA] Odlični rezultati s terena

S prodajo destilatorjev za topila smo dosegli odlične rezultate, ki so presenetili tudi nas. Preberite mnenja zadovoljnih uporabnikov.

Destilacija topil postaja vse bolj uveljavljena metoda reciklaže topil. To dokazujejo tudi naši rezultati s terena, ki smo jih dosegli v obdobju 2021-2022. V izjemno kratkem času smo uspeli doseči rezultate, ki so pozitivno presenetili tako nas kot naše stranke. Nad vsakim prodanim strojem, so bile stranke več kot navdušene. Stroji delujejo zanesljivo, destilacija topil je kvalitetna in potrjuje obljubljene rezultate proizvajalca (99% učinkovitost destilacije). Spodaj lahko preberete nekatere izjave zadovoljnih uporabnikov, ki so nam jih zaupali po nekaj mesečni uporabi stroja.

 

[NASVET] Javni razpis Spodbude za mikropodjetja v lesarstvu

Prvi rok za oddajo vloge je 30. 6. 2022. Na razpis lahko prijavite tudi opremo za lakiranje iz naše ponudbe.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje investicij mikropodjetij v opredmetena in neopredmetena sredstva ter stroškov plač ter drugih stroškov dela v povezavi z razvojem novih proizvodov iz lesa.

Poudarek bo dan projektom, ki bodo omogočali nadaljnji razvoj in trajnostno rast mikropodjetij na okolju prijazen način in skladno s principi krožnega gospodarstva.

Upravičeni stroški se sofinancirajo v višini največ 60% upravičenih stroškov.

Načrtovana višina sofinanciranja upravičenih stroškov posameznega projekta mora znašati vsaj 5.000,00 EUR ter največ 50.000,00 EUR.

Na ta javni razpis se lahko prijavijo mikro podjetja (v razredu od 0 do 5 zaposlenih) s sedežem v RS, ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge, ki imajo registrirano dejavnost:

 • oddelek C16 Obdelava in predelava lesa, proizvodnja izdelkov iz lesa, plute, slame in protja, razen pohištva, ali
 • oddelek C31 Proizvodnja pohištva (razen razreda C 31.03 – proizvodnja žimnic).

Roka za oddajo vlog sta 30. 6. 2022 in 18. 11. 2022.

Dodatne informacije v zvezi s pripravo prijav in pojasnila k razpisni dokumentaciji so prijavitelju dosegljive na podlagi pisnega zaprosila, posredovanega na e-naslov: sebastijan.milovanovic-jarh@gov.si ali mitja.spes@gov.si.

Vprašanja in odgovori bodo javno objavljeni na spletnem naslovu: https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-gospodarski-razvoj-in-tehnologijo/

Več o javnem razpisu: https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-spodbude-za-mikropodjetja-v-lesarstvu/

LESK-S na Facebooku

Odslej smo prisotni tudi na družabnem omrežju Facebook. Preverite, všečkajte naš profil in bodite v stiku z nami.

Tokrat bi vas želeli le na kratko povabiti, da nas spremljate tudi na naši Facebook strani. Naš profil najdete TUKAJ.

Na profilu boste našli zanimive izobraževalne vsebine, aktualne novosti in ugodnosti, občasno pa vam bomo pokazali tudi zakulisije naše servisne delavnice in pisarne. 

Veseli bomo vaših všečkov, komentarjev in priporočil. 👍

[VIDEO] Barvanje nedostopnih mest

Znate dobro pobarvati nedostopna mesta kot so luknje in odprtine različnih oblik? Oglejte si video in poglejte kako to počnejo naše zadovoljne stranke.

[TEHNOLOGIJA] Avtomatizacija procesov nanašanja, doziranja in razprševanja različnih materialov

Tehnologije za povečanje učinkovitosti, zmanjšanje izgub in doseganje ponovljivosti pri nanašanju in doziranju različnih materialov. Preverite seznam naših referenc s področja avtomatizacije.

Pravilna kombinacija izbranih lakirnih šob in ustrezne robotike ponuja proizvajalcem nov način lakiranja in sušenja tudi najzahtevnejših izdelkov. Integracija robotskega vida in ustreznega stroja bistveno poveča pretočnost in zmanjša izgube dragih lakirnih premazov. V našem podjetju smo specializirani za različne oblike avtomatizacije tehnoloških procesov lakiranja, zato vam lahko ponudimo zelo različen obseg posodobitve. Na že obstoječe stroje lahko tako namestimo zgolj avtomatske pištole za lakiranje ali pa vašo proizvodnjo opremimo z različnimi pretočnimi lakirnimi stroji in robotskimi rokami.

[TEHNOLOGIJA] Mešalci za tekočine

Izjemno širok nabor vseh vrst mešal za različne tekočine - barve, laki, lepila, veziva, ločilci, ... Neomejena možnost uporabe in popolnoma individualen pristop za vsako potrebo.

Visokokakovostni in prilagodljivi mešalci so primerni za mešanje različnih tekočin (barve, laki, lepila, ločilci, veziva, ...). Nudimo vam ročne in avtomatske mešalce z visokokakovostnimi pnevmatskimi ali električnimi motorji v ATEX izvedbi. 

Izbirate lahko med klasičnimi električnimi ali pnevmatskimi motorji ali najnovejšimi pnevmatskimi motorji ECO-LINE, ki zmanjšajo vaše stroške do 85%.

[AKCIJA] Merilci debeline barve

V mesecu marcu in aprilu lahko izkoristite promocijski popust za vse profesionalne merilce debeline barve in laka PHYNIX. Preverite ponudbo.

Merilci debeline PHYNIX

[VIDEO] Prikaz delovanja pralca pištol

Oglejte si video prikaz delovanja popolnoma avtomatskega pralca pištol, ki ga najdete v naši ponudbi. Enostavna in učinkovita uporaba pralca vam omogoča velike prihranke pri času (in posledično denarju).

Popolnoma avtomatski pralec pištol deluje zelo preprosto:

 1. Odstranite lonček iz pištole in ga položite v napravo
 2. Zataknete repetir pištole, da pištola ostane odprta
 3. Položite pištolo v napravo in s priloženo cevko zaščitite priklop za zrak - to je potrebno, da topila ne uhajajo v zračne kanale in jih ne mašijo
 4. Vklopite napravo in ji določite čas delovanja - čas delovanja je odvisen od tega koliko umazana je pištola.
 5. Cikel navadno traja nekje 2-3 minute.
 6. Odprete napravo in s priloženo ščetko dodatno odstranite morebitne ostanke barve.
 7. Pištola je očiščena 100% 

Možnost uporabe tekočine E2C (Easy to clean). Več o tekočini si lahko preberete TUKAJ.


boniteta