[TEHNOLOGIJA] Mešalci za tekočine

Visokokakovostni in prilagodljivi mešalci so primerni za mešanje različnih tekočin (barve, laki, lepila, ločilci, veziva, ...). Nudimo vam ročne in avtomatske mešalce z visokokakovostnimi pnevmatskimi ali električnimi motorji v ATEX izvedbi. 

Izbirate lahko med klasičnimi električnimi ali pnevmatskimi motorji ali najnovejšimi pnevmatskimi motorji ECO-LINE, ki zmanjšajo vaše stroške do 85%.

O ECO-LINE pnevmatskih motorjih

IBK Tehnick postavlja nove standarde v svetu pnevmatskih motorjev. Motorji ne delujejo radialno, ampak imajo v notranjosti bat, ki poganja mešalno os, kar bistveno zmanjšuje porabo komprimiranega zraka.

Z motorji ECO-LINE lahko dosežete do 85% prihranke pri porabi komprimiranega zraka. Motorji se uporabljajo predvsem v različnih kombinacijah mešalcev za barve in lake, lahko pa tudi za gostejše materiale, saj ima največji motor kar 28Nm navora, kar je dovolj, da mešalo poganja tudi v materialih z nizko viskoznostjo. Na voljo so trije tipi motorjev, glede na moč, ki jo potrebujete.

Glavne prednosti motorjev so:

  • 85% zmanjšanje stroškov pri porabi komprimiranega zraka,
  • delovanje brez vzdrževanja (mazanje, olje... ),
  • bistveno zmanjšan nivo hrupa - 76-78 dB (A) (ISO 11202/11200)
  • enakomerno delovanje na vseh stopnjah vrtenja,
  • visoki navori pri nizkih vrtljajih (3-28 Nm),
  • brez silikonskih delov, s tesnili iz vitona,
  • ATEX izvedba,
  • dolga življenjska doba

Mešalne lopatice in gredi

Poleg kakovostnih motorjev so na voljo tudi različne dimenzije in oblike mešalnih gredi. Ravno oblika mešala pomembno vpliva na obremenitev motorja in kakovost mešanja posamezne tekočine. V naši ponudbi boste tako našli specialno rešitev za vse vrste posod od 30 L standardnih veder, do 200 L sodov ali 1000 L cistern. 

Ker pa je rokovanje z avtomatskimi mešali težko, vam vsa mešala opremimo tudi s primernimi nosilci ali pokrovi za izbrano velikost posode in različnimi - pnevmatskimi ali ročnimi dvigali, ki vam olajšajo dvigovanje mešal iz posod.
Nazaj na seznam

boniteta