[VIDEO] Testiranje destilatorja za topila

 

Zakaj testiranje?

Pred nakupom destilatorja je potrebno pretehtati veliko odločitev, zato vedno na vrsto pride tudi vprašanje o efektivnosti samega stroja. Številne zadovoljne stranke sicer potrjujejo naše navedbe, da je stroj res tako učinkovit, kot jim ga predstavimo, vendar za nekatere to vseeno ni dovolj. Zavedamo se, da je nakup stroja, ki je na našem tržišču relativno nov, lahko rizična zadeva, zato smo pričeli z brezplačnimi testiranji za stranke, ki želijo učinkovitost stroja preizkusiti na lastnih topilih.

Rezultati testiranja

V videu si lahko ogledate rezultate testiranja, ki smo ga pripravili za eno izmed naših strank. Kakovost topila se med destilacijo ni popolnoma nič spremenila. Topilo je še vedno enako učinkovito in se ob naslednji onesnaženosti lahko ponovno destilira.

Šlo je za izjemno umazano topilo, ki je bilo pomešano z veliko količino odpadne barve. Stranka je s topilom pred tem izpirala membransko črpalko in v topilo tako pomešala še precej odpadne barve.

V kolikor ste zainteresirani za nakup stroja, lahko brezplačno testiranje opravimo tudi za vas.


Zakaj se investicija splača?

 

Uporaba destilatorjev

Destilatorji za topila so naprave, ki se uporabljajo za čiščenje odpadnih topil. Najbolj pogosta uporaba je v industrijskih obratih, kjer se dnevno porabi veliko topil (nitro, aceton in ostalih čistilnih topil) za čiščenje airless črpalk, lakirnih pištol in druge lakirne opreme. Velikokrat pa se destilatorji lahko uporabijo tudi v avtoličarskih delavnicah, kjer pogosta menjava barv prav tako povzroča veliko porabo topil.

Prednosti uporabe

Z uporabo destilatorja, boste prihranili veliko denarja pri nakupu novih topil. Poleg prihranka pri nakupu novih topil, boste prihranili tudi pri oddaji nevarnih odpadkov pooblaščenim prevzemnikom. Tudi tukaj se je cena z rastjo konkurence z leti znižala, vendar je oddan odpadek v tekoči obliki, kar bistveno vpliva na težo oddanega odpadka. Z uporabo destilatorja boste pričeli oddajati le še do 10% sedanjega odpada, saj bo le ta v trdni obliki.

Poleg ekonomske upravičenosti nakupa takšnega stroja pa je pomemben tudi prispevek k bolj čistemu in zdravemu okolju vseh nas. V času zmanjševanja odpadkov, se je potrebno zavedati tudi sledi, ki jo puščamo našim zanamcem in napovedi žal niso iz leta v leto bolj optimistične. Z majhnimi koraki lahko pomembno prispevamo tudi na tem področju.

20210224_100358

Vse naše destilacijske naprave imajo:

  • ATEX protieksplozijska zaščito za EX cone,
  • CE izjavo o skladnosti,
  • slovensko dokumentacijo,
  • do 99% izkoristke odpadnih topil - večkrat preverjeno in dokazano tudi z naše strani,
  • skoraj ničelne stroške vzdrževanja - diatermično olje lahko zamenjate sami,
  • serijsko vgrajen kondenzator iz nerjavečega jekla
  • in še mnoge druge prednosti.

Za tehnične informacije si lahko prenesete LETAK.


V kolikor ste zainteresirani za nakup in se želite tudi vi prepričati o učinkovitosti in kakovosti naših naprav nas kontaktirajte, da se dogovorimo o prevzemu vašega odpadnega topila. Z veseljem bomo opravili testiranje, ki bo za vas popolnoma brezplačno. Na vašo željo si lahko napravo ogledate tudi v živo.
 


Nazaj na seznam

boniteta