[VIDEO] Barvanje notranjosti cevi različnih premerov

Barvanje notranjosti različnih cevi predstavlja svojevrsten izziv iz več vidikov. Klasična pištola za barvanje namreč ne omogoča enakomernega nanosa po notranjosti. Hkrati pa so cevi manjših premerov zelo težko dostopne, nekatere pa celo nedostopne s klasičnim načinom barvanja.

Zato smo stranki ponudili posebno napravo za barvanje notranjosti cevi, ki omogoča enakomeren nanos barve po celotni površini notranje površine. Naprava za delovanje potrebuje zrak, ki omogoča rotacijo šobe za barvanje, barvo pa dovaja klasična batna airless črpalka. 

Na voljo sta dve različni velikosti naprav, ki sta namenjeni različnim premerom cevi. Manjša naprava omogoča barvanje notranjosti cevi od 50 do 250 mm, večja pa od 250 mm do 1.200 mm. 

Naprava se enostavno vstavi v cev, priključi zrak za rotacijo in cev za dovod barve. Izbere se ustrezna šoba za barvanje in nastavi parametre za doseganje želene hitrosti in količine nanosa barve. Ko so parametri nastavljeni, se prične z barvanjem na način, da se napravo počasi in enakomerno vleče iz cevi. Barvanje poteka hitro in enostavno, nanosi pa so natančni in enakomerni.

Video - test

Stranka je želela preizkusiti napravo na ceveh premera 1.200 mm in 900 mm. Po nastavljenih parametrih in začetnih nastavitvah so z uporabo naprave izjemno zadovoljni. Kvaliteta nanosov je boljša, kot so jo v preteklosti dosegali s klasičnim ročnim barvanjem, delo z napravo pa je enostavno in hitro. Tako so hkrati povečali kakovost in zmanjšali obdelovalne čase za več kot polovico.


O napravi

Gre za enostavno napravo, ki se na treh točkah s koleščki vpne v cev. Premeri cevi so lahko zelo različni, saj obstajajo dve različni napravi. Manjša dosega premere že od 50 do 250 mm, večja pa premere od 250 do 750 mm. Pri večji napravi pa obstaja tudi možnost razširitve za barvanja cevi do 1.200 mm.

V sredino cevi je nameščen pnevmatski motor, ki vrti podaljšek s šobo za barvanje. Motor ima možnost regulacije pretoka zraka, tako da lahko nastavljate hitrost obratov. Podaljški za barvanje so različnih dolžin in se prilagodijo premeru cevi, ki jo barvate. Naprava se v celoti lahko priklopi na visokotlačno (batno) črpalko, na kateri se je predhodno uporabljalo airmix sistem. 

V primeru dodatnih vprašanj ali za pripravo ponudbe, nas kontaktirajte.


Nazaj na seznam

boniteta