[TEHNOLOGIJA] Airless črpalke IBK Technik

IBK Technik je nemški proizvajalec ki že več kot 35 let razvija in proizvaja lastne produkte s področja površinske obdelave. Usmerjeni so v izdelovanje lakirne opreme, njihov glavni adut pa so airless visokotlačne črpalke.

 

Airless črpalke se uporabljajo za razprševanje vseh aplikacij, ki ne vsebujejo grobih delcev (poliuretanski in akrilni laki in barve, barve in laki na vodni osnovi, lepila, protipožarne barve, ...). Z njimi lahko dosežete veliko večje hitrosti obdelave kot ste jih vajeni pri ročnih pištolah z lončkom. Debelejši so lahko tudi nanosi in tako je zagotovljena večja korozijska odpornost. Ker snop ustvarja pritisk, ki skozi drobno odprtino na šobi potiska material, je v primerjavi z zračnimi sistemi tudi veliko manj "overspraya" in odboja materiala od površine, kar pomeni bolj zdravo in čisto delovno okolje. Na ta račun se znebite tudi neželenih efektov pomaranče ali hrapavosti površin.

 

Zaradi modularnosti lahko vsi njihovi črpalni deli nalegajo na vse velikosti pnevmatskih motorjev in tako ustvarijo več kot 50 tipov različnih črpalk. To v praksi pomeni, da lahko črpalko popolnoma prilagodijo in vam ponudijo najbolj optimalno rešitev, glede na vaše potrebe. Če potrebujete airless črpalko, ki bo delovala najbolj optimalno (ne bo niti prevelika niti premajhna) in bo zaradi tega dosegla najvišjo možno življenjsko dobo, je IBK Technik zagotovo proizvajalec, ki vas bo prepričal. Druga večja prednost modularnosti je, da lahko v vsakem trenutku zamenjate le črpalni del ali pnevmatski motor, v kolikor se vam proizvodne zahteve spremenijo (zamenjava barv za gostejše, sprememba tipa obdelovanca, hitrosti barvanja, ...). Tako lahko z minimalnimi stroški zadostite povsem novim zahtevam barvanja.

 

Vse njihove airless črpalke ustrezajo strogim industrijskim standardom, vsi črpalni deli pa so izdelani iz visoko kakovostnega nerjavečega jekla. V kolikor uporabljate ekstremno abrazivne materiale, vam IBK lahko opcijsko ponudi tudi izbiro keramičnih batov, krogljic in sedežev ventila. Robustna konstrukcija črpalke zagotavlja minimalne servisne posege in dolge življenjske dobe.

 

Črpalke imajo tudi CE certifikate o skladnosti in ustrezajo vsem standardom o proti-eksplozijski zaščiti EX. 

 

S klikom TUKAJ si lahko ogledate njihov letak.

Za več informacij o IBK produktih, nas kontaktirajte.

Nazaj na seznam

boniteta